Jopie

Als meester Chan er niet is leidt Jopie de tai chi training in het Oosterpark. Meester Chan heeft vertrouwen in Jopie. En dat is niet zo gek, want Jopie doet al jaren aan tai chi. Nu zo’n drie jaar bij meester Chan. Daarvoor bij een school aan het Entrepotdok, maar daar durfde men niet naar buiten. Terwijl het zo mooi had kunnen zijn met de dierengeluiden van Artis op de achtergrond. Buiten moet je zijn. Het is volgens Jopie juist de bedoeling van de trainingen dat je qi één wordt met de elementen.
Dat zit bij Jopie wel goed. Achttien jaar lang reisde hij heen en weer naar Zweden. Daar in de mooiste bossen van Europa was hij houthakker. Leven in het ritme van de natuur. ’s Morgens opstaan en tai chi oefeningen doen. Dan houthakken: met een bijl, niet met een motorzaag. ’s Middags eten, even een dutje doen, hardlopen, nog wat bomen kappen, en de dag weer afsluiten met zijn oefeningen. Dag in, dag uit.
Toen zijn kameraden hem eens vroegen wat hij het meest miste aan Amsterdam, dacht hij na en zei: ”Het ratelen van een fietsketting langs de kettingkast, dat mis ik.” Gelukkig fiets hij nu iedere morgen naar het Oosterpark.

Daar in de mooiste bossen van Europa was hij houthakker.
Daar in de mooiste bossen van Europa was hij houthakker.

Eén gedachte over “Jopie”

  1. Pingback: Wendy & Wahid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *