Ronnos

Bij het slavernijmonument stonden drie mensen gekleed in de Surinaamse vlag. Geroutineerd namen ze verschillende poses aan. Ik keek om mij heen. Iets verderop hing een man op een fiets. Bij nader inzien bleek hij foto’s te maken; hij vond het niet nodig af te stappen.
Toen hij klaar was, vertelden de Surinamers dat het voor Keti Koti was. Of ik ook nog een paar foto’s wilde maken. Ik vroeg hen achter de slaven aan te gaan staan.
‘Zit je nou me shoot over te nemen. Ga eens aan de kant, die foto moest ik ook nog maken.
Hoe doe je dat ook al weer met die diepe scherpte? Verdomme, hij stelt steeds scherp op de voorste slaaf. Moet ik hem dan op spotmeting zetten?
Ik maak ieder jaar wat foto’s voor deze mensen. Eigenlijk ben ik gespecialiseerd in dansfotografie. Ik ben een grote naam in de buikdans-scene. Pas heb ik nog foto’s gemaakt met Aisa Lafour, dat is de beste buikdanseres die we hebben in Nederland. Hier heb ik een flyer. Bijna al deze foto’s heb ik gemaakt. Dat is ‘r, moet je kijken wat een mooie vrouw. En deze, uit Rusland, schitterend toch. Ik ben een soortement van de huisfotograaf. Dat wil ik ook wel bij andere dansgroepen, maar het is moeilijk om er tussen te komen. Ik word te goed hè, dat is een bedreiging voor andere fotografen. Maar voorlopig heb ik hier veel werk aan hoor. Binnenkort komt er weer een nieuwe danseres uit Egypte, die moet ik dan ook weer fotograferen.’

Scroll naar beneden om te zien waar Ronnos zo verliefd naar kijkt.

Ronnos

Ronnos

From Cairo with Love

From Cairo with Love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*