Black Stars

Het zijn geen mooi-weer-voetballers, deze mannen uit Ghana. Zon of regen, wanneer ik op zondagmorgen door het Oosterpark fiets, zijn zij er ook. Er zijn verschillende groepen die op de grote weide spelen. Mijn mannen nemen altijd kleine goaltjes mee. Als ik langfiets zijn ze net bezig om teams te kiezen. Ik vroeg me af wie als laatste zou worden gekozen. Maar het heen-en-weer schreeuwen in Pidgin-Engels, waarbij iedereen door elkaar bleef lopen, zorgde dat ik daar niet achter kwam.
Kennelijk waren er na een tijdje twee ploegen samengesteld, want er werden hesjes uitgedeeld. Niet onbelangrijk als iedereen zijn eigen clubkleuren heeft. Er kon worden afgetrapt; wie zou toch degene die als laatste werd gekozen zijn?

In 2011 schreef ik over de Ghanese winnaars van het Kwakoe-toernooi: Manya Superstar International.

Black Stars

Black Stars

Fashionista

Fashionista

Starplayers?

Starplayers?

Last one?

Last one?

  1. Pingback: Wendy & Wahid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*