Vuurwerk

Ik bedacht de het afsteken van vuurwerk zo’n mannending is omdat het eigenlijk een wedstrijd ver pissen is. Wie heeft de dikste vuurpijl, wie kan het hardste knetteren.
Op de Albert Cuyp gaan ze altijd al bij het scheiden van de markt los. Het is net donker, de kramen zijn nog niet opgeruimd en de een na de andere duizendklapper wordt de straat op gesleept. Op de markt is de concurrentie het hele jaar dichtbij. Wie het beste zaken doet is de man en dat moet je laten zien door het veel geld aan vuurwerk te besteden. Wie een minder jaar had zal nog meer indruk willen maken. Maar dat geld wordt niet de lucht in geschoten, dat is te anoniem. Recht voor je stal steek je de grootste bom af die te vinden was. Bengaals vuur kan nog net. Het liefst illegaal, want dat onderstreept op de markt dat je weet waar Abraham de mosterd haalt.

Wie heeft de dikste vuurpijl...

Wie heeft de dikste vuurpijl…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*