Kadett

Al een paar keer had ik hem om de hoek zien staan. Je kan er ook niet echt omheen. Eigenlijk is het natuurlijk een ontzettend truttig autootje. Of beter: het was een ontzettend truttig autootje; het meest verkochte burgermans karretje in de jaren 70. Maar nu, veertig jaar later, knalgeel, moet ik meteen denken aan New Kids. Goed, daar figureert een gifgroene Manta, maar ook in deze Kadett zie ik een snorremans staan gassen bij het stoplicht. Dit is trouwens de snelle 1.2 55 pk 1200S uitvoering. Ik had eigenlijk ook een foto onder de moterkap moeten maken: een heel klein basic motorblokje. De bodem schijnt een lappendeken van laswerk te zijn. En de carrosserie bevat meer plamuur dan metaal. Bij Cordaan aan de Cruquiusweg restaureren mensen met een ‘indicatie’ deze Opeltjes. Voor duizend euro kan je er één kopen. Maaskantje here we come.

Kadett B

Kadett B

Zie die luchtinlaat toch eens…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*