Kieken

Hij: ”Goedemiddag meneer…
Ik groet de mensen altijd. Samenhang is belangrijk. Al moet ik drie jaar lang groeten voordat iemand wat terug zegt. Samenhang zorgt voor veiligheid, we leven hier in een veilig land. Ik kom uit Somalië, maar nu leef ik onder Oranje, onder de koningin. Ik voel me een Nederlander, ik heb vier kinderen, allemaal hier geboren. De oudste is een Sinterklaascadeautje, ze is op vijf december geboren.
Nee, ik ben op bezoek bij mijn vriend. Ik woon in de Achterhoek, in Aalten. Drie dagen blijf ik. In Aalten is het rustig. Kijk een tram, hebben we niet in Aalten. Kijk een bus, hebben we niet in Aalten. Kijk allemaal verschillende mensen, hebben we niet in Aalten. Daarom zitten we hier lekker te kieken, zo zeg je dat in Aalten.
Moet je kijken, ik heb speciale schoenen. Als kind heb ik polio gehad, mijn rechtervoet was helemaal vergroeid. Ik heb twee zware operaties in Alkmaar gehad. Nu kan ik weer zonder krukken lopen. Há, in Somalië had ik twee boomstammetjes.
Nee, waarom zou ik ooit weer terug naar Somalië gaan? In Nederland is het goed. En we hebben hier nog Heineken ook.”

Ik groet de mensen altijd...

Ik groet de mensen altijd…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*