Street Legal

“Vrijdag is de laatste Street Legal in Drachten dit jaar.”
Leo had een oude motor uit zijn schuur gehaald. Zijn andere motor weigert justitie terug te geven. Dit exemplaar heeft zeven jaar stilgestaan. “Er hoeft alleen een nieuwe ketting op, olie erin, en rijden. Zijn vrienden wedden dat hij de kwart mile niet haalt. Ze lijken gelijk te krijgen: drie lange dagen sleutelt en peinst Leo. Donderdagavond half elf start hij eindelijk. Tijd voor een testrit is er niet.
Vrijdag haalt Purunchi zijn racemotor op. Hij heeft het afgelopen jaar in stilte een exemplaar in elkaar gezet uit onderdelen die hij heeft gekregen. Geld heeft Purun niet, gouden handjes wel.
Op naar Drachten.
Op de strip blikkeren de Hayabusa’s in de zon. Open uitlaten schreeuwen. 402 meter onder de tien seconden, topsnelheid 225 kilometer per uur.
Leo en Purun rijden tegen elkaar. Reactiesnelheid: 0.8 tegen 1.1 seconden. Tijden van rond de veertien, top 175. Er moet nog wat worden afgesteld, Purun zijn ontsteking werkt niet goed.
Tweede run. Stage, pre-stage, gaan. Halverwege houdt Leo in, problemen met de kleppen. Dat kan ook niet: zeven jaar stilstaan en hem dan vol opentrekken. Drie dagen sleutelen om 600 meter te rijden. Maar de weddenschap heeft hij gewonnen.
BBQ.

WACHT. Start eerst deze Lokura muziek en bekijk dan de foto’s.

Links op de foto staat Leo

Links op de foto staat Leo

Leo & Purun

Leo & Purun

Doorsleutelen

Doorsleutelen

Op weg

Op weg

Hayabusa

Hayabusa

Spanning

Spanning

Purun & Leo

Purun & Leo

Burnout

Burnout

Afstellen

Afstellen

BBQ

BBQ

  1. Pingback: Uitgelicht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*