Corrie & Carola

Voor het ouderwetse Amsterdam moet je niet naar de Jordaan, maar naar Noord. Daar wonen de mensen die in de jaren zeventig en tachtig de ellende van de oude wijken ontvluchtten en níet naar Purmerend gingen.
Corrie is geboren in de Govert Flinckstraat: “Ik kwam laatst nog langs dat huis. Ik zou er niet dood gevonden willen worden. Later verhuisden we naar de Cuyp, achter de stal van ome Arie. Mijn hele familie stond op de markt: ome zus en ome zo. Nu is de Pijp natuurlijk een yuppenwijk , maar toch. Het is allemaal zo krap.
Toen ze hier de Banne hadden gebouwd, wilde ik wel naar zo’n ruime woning. Ik woon nu 35 jaar aan het Bramzeil. Maar nu wil ik ook hier weer weg. Niet om de woning hoor. Maar wat er tegenwoordig allemaal in je portiek komt wonen.
Maar waar moet je heen, hè?
Mijn dochter gaat naar Den Haag. D’r vriend heeft daar een koopwoning die ie aan de straatstenen niet kwijtraakt. Dus zij gaat naar hem toe.
Ik wil de stad niet uit. Ik blijf zitten waar ik zit.”

Zin in meer verhalen uit Noord, lees hier verder.

Corrie & Carola

Ik blijf zitten waar ik zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*