Lasser

Vraag een jongetje wat hij later wil worden en hij zegt: ‘Voetballer of gewoon rijk.’
Zelden zegt hij dat hij timmerman wil worden, laat staan lasser. Dat is zwaar werk en je wordt er vies van. En zeker niet rijk. Hoewel een goede lasser niet slecht betaald krijgt. Terwijl het zo’n mooi beroep is. Je wil opleggen aan dat onbuigzame staal.
Floris van de Koele Kachels toverde gisteren op de Urban Campsite een vuilcontainer om tot een hottub. Magie met slijptol en vlamboog. Iedereen mocht meehelpen; dat is het idee van de Maakschool-workshops op zondagmiddag. Maar waar alle volwassenen met een grote boog om de vonkenregen heen liepen, stonden de kinderen er met hun neus boven op.
Hopelijk brengt het ze op een idee en worden een paar van deze jongens of meisjes ambachtslui. Want volgens mij hebben we intussen genoeg commercieel medewerkers en beleidsambtenaren.

Floris last een hottub

Floris last een hottub

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*