Jozef

Al een aantal jaren zit Jozef op de kruising van de Cuyp met de Van der Helst mondharmonica te spelen. Als ik me goed herinner begon hij op die plek met het uitdelen van gratis Boomerangkaarten, in de hoop er een aalmoes voor te krijgen. Na een tijdje kreeg hij door dat harmonica spelen meer oplevert. Niet dat Jozef mondharmonica kan spelen, maar op de Cuyp is dat geen enkel bezwaar. Humphrey Pietersz, de Jimi Hendrix van de Pijp, ging hem voor op dezelfde plek. En twintig meter verder, in de Van der Helststraat, staat al zoveel jaren een man op een gitaar te pingelen, dat het een wonder is dat er nog steeds geen melodie uitkomt. De voornaamste reden gedoogd te worden op de markt, is de kooplui niet te irriteren met te veel lawaai.
Dinsdag nam Ellen ten Damme een clipje op voor Serious Request, en Jozef speelde een solo. Het klonk eigenlijk helemaal niet slecht, goede toonsoort in ieder geval. Eén toeschouwer zei dat als die gasten van de filmploeg Jozef niet betaalde, hij het wel zou doen en gooide een tientje in zijn doos.

Jozef en Ellen

Jozef en Ellen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*