Worst

Als ik zin heb om bloemkool-Hollanders te fotograferen, ga ik naar Noord. Het middelpunt van Noord is winkelcentrum Boven ’t Y. Daar lijkt Amsterdam op een provincieplaats. Wat me opviel was het grote aantal ouderen hangend en zittend op scootmobiels en rollators. Kennelijk is Boven ’t Y de voornaamste plaats voor vermaak in Noord.
Deze dame woont bijna heel haar leven aan de Volendammerweg. “Ik vind er eigenlijk geen klap aan in Noord. Het liefst ga ik naar de stad. Maar dan moet je met de bus of pont, en dat is zo’n gedoe. Daarom komen we af-en-toe hier een worstje eten. Een ouwe boom moet je niet verplanten, hè? Ik zing het hier wel uit tot het einde.”

Bloemkool-Hollanders

Bloemkool-Hollanders

  1. Pingback: Carrière

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*