Hek

Foto’s belichten maar één kant van de werkelijkheid. Vanaf de weg gezien is dit een grimmig beeld.
Maar toen ik om het hek heen stapte, zag ik iets heel anders:
Deze mannen zijn lid van de jongerenvereniging voor Eritreeërs in Amsterdam en omstreken. Ze houden zich bezig met sport, huiswerkbegeleiding en integratie, en vertellen dat ze in hun club op zoek zijn hoe ze hun Eritreesche identiteit kunnen bewaren. Drie van de vier zijn in Nederland geboren. Allen spreken perfect Nederlands. Volgens mij moeten ze hun best doen zich Eritreeër te voelen. Ze zijn bezorgd of ik de foto’s niet in een politieke context ga gebruiken.
Nee hoor.

Getto

Getto

Eritreeër of Nederlander?

Eritreeër of Nederlander?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*